Predictief onderhoud

Wat verstaan we onder predictief onderhoud? En waarom is het zo belangrijk voor je bedrijf? Je ontdekt het hier! 

Wat is predictief onderhoud (PdM)?

Predictief onderhoud, ook wel Predictive Maintenance of PdM genoemd, staat voor een gedetailleerde en periodieke controle van de conditie van je machines om onverwachte defecten te voorkomen. In tegenstelling tot curatief onderhoud, waar een defect aangepakt wordt wanneer het zich voordoet, staat PdM voor een proactieve aanpak. 

Een groot verschil met preventief onderhoud is dat we machines niet stilleggen om controles uit te voeren. We voeren ze uit terwijl de machines in het bedrijf zijn. Zo streven we naar een minimale impact op de productie.

Waarom kiezen voor PdM?

Je hebt steeds een zicht op de conditie van de machines. Dat maakt dat je er zeker van mag zijn dat alles blijft draaien, ook na de werkuren. Maintenance managers kunnen met een gerust gevoel de productie verlaten. Daarnaast zijn er geen financiële verrassingen, omdat je je onderhoud kan plannen en er geen plotse defecten meer voorvallen. Met predictieve onderhoudstechnieken blijft het onderhoudsbudget stabiel en is je bedrijf verzekerd van een draaiende productie.

Alle voordelen van predictief onderhoud op een rij

Waarom kies je voor predictief onderhoud? 

  • Je machinepark is onder controle, ook na de werkuren.
  • Je plant je onderhoud. 
  • Je kan rekening houden met het onderhoudsbudget in je budgetplanning. 
  • Je vermijdt onverwachte defecten.
  • Je machinepark blijft operationeel tijdens de metingen. 

Benieuwd naar onze aanpak voor jouw machinepark?

Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Contacteer ons

Hoe gaan we te werk?

Onze experten komen op regelmatige basis langs om je machines te meten. Samen overleggen we wanneer en welke machines we meten. 

Starten

Een succesvol PdM programma start met een kennismakingsgesprek. We leren elkaar kennen en overlopen de verwachtingen. Zodra we in dezelfde richting denken, kan het PdM programma opgestart worden.

Predictief onderhoud opstarten

Wij helpen je bij de opstart van het PdM programma. We maken een inventaris van je machinepark en bekijken samen welke machine kritisch zijn voor het productieproces. Op basis van die analyses stellen we een database op waarin we iedere meting definiëren. 

Assistentie bij onderhoudsplanning

Wij helpen je bij het maken van een onderhoudsplanning en werkvoorbereiding voor de predictieve metingen. Op die manier wordt de conditie van je machinepark optimaal bewaakt. 

Rapportage

Nadat we je machines gemeten hebben, bezorgen we je een gedetailleerde Machine Condition Overview, een overzicht van de vastgestelde problemen. We lichten ieder probleem toe en geven aan hoe het aangepakt moet worden. In dit meetoverzicht vind je ook de meest actuele informatie en status per machine. Uitzonderlijke problemen bespreken we meteen tijdens de meting. 

Wat zijn onze sterktes?

Technische kennis

Onze uitzonderlijke machinekennis, in combinatie met perfect afgestelde meetprogramma’s, maakt dat wij de symptomen van mogelijke defecten herkennen en de oorzaak aanduiden.

Proactief

Met onze proactieve aanpak blussen we geen brandjes, maar grijpen we in voor er schade optreedt.

Going the extra mile

Wij controleren roterende machines in je bedrijf. Zo streven we naar een minimale impact op de productie.

Fyraco Solutions BV

Bredabaan 776 
2170 Merksem

+32 471 33 33 02
info@fyracosolutions.be

Met steun van