Hoe Fyraco Solutions je energiefactuur doet dalen

2022/12/09

Stijgende energieprijzen, het is een hot topic! Zeker nu de temperaturen buiten dalen, ondervinden we aan den lijve dat verwarming essentieel is. Ook voor de productie van materialen is het noodzakelijk om warmtebronnen te gebruiken. Maar daar staan momenteel hoge prijzen tegenover.

Het is dus ontzettend belangrijk om je energieverbruik efficiƫnt in te zetten en warmteverliezen te vermijden. Fyraco Solutions helpt je daar graag bij. Ontdek er alles over in deze blog!

Bekijk alle berichten

Produceren met warmte

Ieder bedrijf dat producten vervaardigt met warmtebronnen wordt momenteel zwaar getroffen door de energiecrisis. Of je nu bouwmaterialen produceert, koekjesfabrikant bent of een frituur uitbaat, jouw productie vraagt veel warmte. En dat heeft op dit ogenblik een grote invloed op jouw energiefactuur! 

Meer dan eens is het dus belangrijk om met gezonde machines te werken. Machines waar je dag en nacht op kan rekenen. Want één stukje slechte isolatie in je oven zorgt er al voor dat er veel warmte verloren gaat. En dat kost je bedrijf veel geld.

Infraroodmetingen

Infraroodmetingen bieden de oplossing! Ze geven het warmtebeeld van een machine weer, zodat we de hot- en coldspots kunnen detecteren. Een infraroodcamera meet zelfs hoeveel graden een bepaald object is. Zo zien we waar de warmte zich bevindt en waar er eventueel warmte verloren gaat. Vindt de warmte een weg naar buiten, dan gaan we op zoek naar de oorzaak en bekijken we samen hoe het warmteverlies hersteld kan worden.

Voor alle machines die warmte gebruiken, is een infraroodmeting nuttig. Denk maar aan ovens, gasketels, boilers, verwarmingselementen en asfalteermachines. 

De hot- en coldspots van je machines controleren, is dus zeer waardevol om energie te besparen en het bedrag op je factuur te doen dalen. Maar dat is niet alles! Je voorkomt ook grotere gevolgen, zoals kortsluiting of brand. Enkel voordelen dus!

Predictief onderhoud

Infraroodmetingen zijn een belangrijk onderdeel van predictief onderhoud. Ben je benieuwd of er geen onnodige energie verloren gaat in jouw machines? Contacteer ons dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Deel dit artikel

Fyraco Solutions BV

Bredabaan 776 
2170 Merksem

+32 471 33 33 02
info@fyracosolutions.be

Met steun van