Fyraco Solutions: expert in predictief onderhoud

2021/12/14

Het is 1 april 2013 als Fyraco Solutions wordt opgericht. Een predictief onderhoudsmanagement bedrijf dat op regelmatige basis de conditie van roterende machines controleert. Inmiddels bestaat Fyraco Solutions al zo’n 8 jaar, maar de jaren ervaring van het team is niet op twee handen te tellen. In deze blog lees je over de expertise van Tim, Peter, Steven en Daisy. Machinedokters in hart en nieren.

Bekijk alle berichten

Verscheidenheid aan technische opleidingen

Fyraco solutions biedt een ruim aanbod van diensten, waaronder: trillingsanalyse, infrarood-metingen, Motor Current Analysis-metingen, Online Monitoring, Ultrasoon-metingen, Balanceringen, Olie-analyse, Acceptatietesten en Persluchtlekdetectie. Alle experts uit het team voeren de metingen uit, bezorgen een rapport met concreet advies per machine, sporen potentiële defecten op, benoemen oorzaak en symptomen en geven advies over de te nemen acties. Per machine houden ze ook een historiek bij. Maar deze rapporten zijn natuurlijk niet voor niets zo waardevol! Daisy heeft een Bachelor in elektromechanica en elektrotechniek. Daarna is ze gespecialiseerd en ISO-gecertificeerd in olie-analyse. Tim heeft een het Hoger Onderwijs Lange Termijn (HOLT) gedaan en is industrieel ingenieur elektromechanica. Peter is mede-zaakvoerder en heeft een Bachelor in elektromechanica (HOKT). Beide zijn gecertificeerd als Vibration Analyst level 2 Technical Associates en level 2 in infraroodtechniek. Ook Steven is Industrieel Ingenieur en gecertificeerd analist in meerdere technieken. Kortom, met z’n allen zijn ze ISO gecertificeerd in meerdere predictieve technieken zoals trillingsmetingen, ultrasoonmetingen, thermografie en olie-analyse.

Jarenlange ervaring in predictief onderhoud

Tim heeft 25 jaar ervaring, Peter 30 jaar, Steven 20 jaar en Daisy 7 jaar. Bij elkaar goed voor maar liefst 82 jaar aan kennis in predictief onderhoud. Het team bestaat dus zeker uit experts die begrijpen dat ervaring key is. Een grote valkuil voor veel analisten? Te snel conclusies trekken. Bij Fyraco Solutions weten ze precies hoe het werkt. Bedrijfsleider Tim: “Theorie en praktijk is niet altijd hetzelfde. De ideale plaatjes van de theorie kom je in de praktijk zelden tegen. Zo kan een frequentiepiek meerdere oorzaken hebben. Om een voorbeeld te geven: onbalans is 1x, maar 1x is niet altijd onbalans. Om je conclusies te staven, zijn extra metingen zeer belangrijk alsook machinekennis. Als je niet weet hoe iets werkt, kun je moeilijk advies geven. Een inspectie bestaat uit meerdere technieken. Dat maakt ons werk juist uitdagend. Na een trillingsmeting heb je bijvoorbeeld een hele dataset die je beoordeelt. Daarvoor is kennis, ervaring en overleg met de klant noodzakelijk. Wij noemen onszelf machinedokters en dat is niet voor niets. Al onze machinekennis en ervaring zit namelijk inhouse”. 

Betrouwbare dienstverlening

De allereerste klanten van Fyraco Solutions zijn een afvalverwerkingsbedrijf uit Rotterdam en een producent van spaanderplaat materiaal en vloerbekleding uit West-Vlaanderen. Alle klanten doen al minstens 7 jaar beroep op hun diensten. Bedrijfsleider Tim: “Eens ze met ons in zee gaan, is er geen reden meer om af te haken. Onze klanten zijn heel trouw. Dus dat is een heel groot compliment voor ons als team. Dan weet je toch zeker dat je het goed doet en dat ze tevreden zijn”.

Wil je ons team van experts beter leren kennen en erachter komen wat we voor jou kunnen betekenen? Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Deel dit artikel

Fyraco Solutions BV

Bredabaan 776 
2170 Merksem

+32 471 33 33 02
info@fyracosolutions.be

Met steun van